Zomer 2018

Hoe super kon deze zomer zijn voor kinderen die niets hebben.

We zijn gestart met speeldagen in de tuin: wat een lol hebben we gehad en wat een super heerlijke zomer met het mooie weer. Daarna naar de Solidoe camping en we mochten blijven slapen. We hebben genoten je zag de kinderen gewoon echt kind worden. Geen zorgen en vooral geen nee op de vraag “Mag ik een appel of mag ik nog drinken?” We zijn mega verwent met een BBQ op de eerste dag, vers brood van bakker Van Maanen, al het lekkers van AH Jos van den Berg.

We ontdekten wel dat we verschillende uitjes moesten gaan doen vanwege verschillende leeftijden van de kinderen. Sommige kinderen hadden geluk die mochten ook mee naar Jumper wat voor een kleiner broertje of zusje eigenlijk was. Bij de Jumper was de entree gratis en daarna zijn we gaan eten bij cafetaria/eethuis Family: smikkelen en smullen. Toen naar het Oud Valkenveen dat is een geweldige aanrader. Met zijn allen zijn we gaan schat-zoeken. Als volwassene kan ik zeggen wat geweldig! Zelfs wij genoten er van!  De kinderen hebben allemaal een armbandje gekregen als aandenken aan de dag. Bewust gekozen om broodjes mee te nemen en op de terug weg te eten bij Family.

De groep14+ kinderen was wel een dingetje: er zijn  veel gesprekken aan vooraf gegaan.
Zulke mooie kinderen zo’n verdriet zo veel schaamte. Na veel beloftes geen meldingen op Facebook geen foto’s is het geweldig geweest. Het was net een spionage uitje: rond kijken of niemand ons zag weg gaan. Zelf de kaartjes halen zodat het niet vermeld was dat we als stichting kwamen. Daar hou ik van. Dit cadeau van jullie heeft mij nog meer doen beseffen dat dit zo belangrijk is voor kinderen: “Even jezelf zijn”. Bewust geen  mopperende ouders die alleen maar willen dat hun kinderen goed over komen.

Zelf ben ik erg emotioneel door deze dagen:

  • Ik heb de liefde gehad;
  • Ik heb de knuffels gehad;
  • Ik heb de eer gekregen van de kinderen;
  • Ik heb de lieve berichten gekregen;

Rest mij alleen nog te zeggen lieve mensen dank jullie wel!!!!

Patricia