Kook album

Onderstaand overzicht geeft een impressie weer van de Koken aan de Amstel projecten die hebben plaats gevonden in de afgelopen periode.

Op vrijdag 19 mei was het zover. Leerlingen van het Thamen gingen koken en serveren voor de senioren uit De Kwakel en Uithoorn in Bistro 9. De Stichting Samen aan de Amstel bracht deze middag een 30- tal senioren bijeen. Zelfs voor vervoer werd gezorgd!

Op 30 januari (18.00 uur) is elke inwoner uit Uithoorn en De Kwakel uitgenodigd om te komen eten bij restaurant Geniet aan de Amstel (Marktplein 2 Uithoorn). Samen met gastheren Ron en Peter zullen een aantal Syrische dames een échte Syrische maaltijd gaan maken.

Op dinsdag 22 november is het eindelijk weer zover. We kunnen samen eten bij Du Nord. Met het menu kan rekening gehouden worden dat iemand geen vlees mag of lust. Ook deze keer is een voor- hoofd en een nagerecht voor €15.- te verkrijgen. Wilt u ook komen eten, geef dan op via deze website. We hopen u te zien.

Dinsdag 24 maart vindt de volgende editie plaats van Samen koken aan de Amstel. Deze keer is Bistro 9 onze gastheer. Met name de inwoners van de Kwakel zijn uitgenodigd om te komen koken en eten.

Maandag 12 mei vindt de volgende editie plaats van Samen koken aan de Amstel. Deze keer is Het Rechthuis aan den Amstel onze gastheer. Met name de inwoners van Zijdelwaard en de Europarei zijn uitgenodigd om te komen koken en eten.

Op 4 maart was alweer de 4e editie van Koken aan de Amstel. Deze keer was Sjiek aan de Amstel onze gastvrouw en de bewoners van “de Legmeer” waren uitgenodigd om te koken en te eten. Er waren 4 amateur koks die, samen met de chef , voor 30 gasten heerlijk Italiaans hebben gekookt. Het menu bestond uit gevulde Ravioli, lamskoteletjes van de gril met salie boter of gegrilde doradefilet met Risotto en als dessert Tiramisu. Het was weer heel gezellig en de deelnemers waren zeer enthousiast.

Op 28 januari waren de inwoners van het Thamerdal en het ‘Oude” Dorp uitgenodigd om te komen koken en eten bij restaurant Het Oude Spoorhuis. De amateur koks hadden weer een prachtige maaltijd gemaakt. Wederom waren de deelnemende koks en gasten zéér enthousiast.

Op 16 december jl. organiseerde Samen aan de Amstel in samenwerking met La Musette de 3de bijeenkomst Koken aan de Amstel. Vooral inwoners van Zijdelwaard en de Europarei waren van harte uitgenodigd om mee te koken en mee te eten.

28 personen hebben gisteren genoten van het heerlijke eten gemaakt door vier amateur koks onder de bevlogen leiding van Tijmen Trouwborst en zijn team. De recepten waren aangeleverd door inwoners van Meerwijk Oost en bestond onder meer uit een bietencarpaccio, tagliatelle met zalm en een burger van vanille ijs met chocolade.

Getuigd ook deze foto. Onze gasten hopen dat ze nog een keer mee mogen eten. Helaas voorlopig zijn de andere wijken in Ons Dorp aan de beurt. In september inwoners van de Meerwijk Oost bij het Amstelfort