Coach4You

Coach4you is een project van Gilde Nederland dat al in 14 gemeentes in Nederland draait. En sinds dit jaar ook in Uithoorn. Coach4you is een vrijwillig mentor project dat tieners ondersteunt in de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs. Het gaat om tieners waarvan de groep 8 docent, IB’er of de ouders verwachten dat deze overgang wellicht problemen zou kunnen opleveren. Dan kan het gaan om problemen bij het plannen van het huiswerk, maar bijvoorbeeld ook bij de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Het gaat om zeer laagdrempelige coaching. Coach4you koppelt een vrijwillige coach aan een aangemelde leerling. Het traject start na de zomervakantie, dus bij de aanvang van het eerste jaar in het voortgezet onderwijs. In principe duurt de coaching maximaal 18 maanden, tot de kerstvakantie in het tweede leerjaar. Uiteraard kan deze periode aan de behoefte van de leerling worden aangepast. De coach komt eenmaal per week een uur bij de leerling thuis.

In Uithoorn is coördinator Ellen Asselbergs met het project bezig, en er worden 6 leerlingen gecoacht. Sinds kort valt dit project onder Stichting Samen aan de Amstel.

De coaches moeten uiteraard wel aan een aantal eisen voldoen. Allereerst wordt er HBO-niveau gevraagd (of voldoende levenservaring). De minimale leeftijd van de coaches is 30 jaar en er moet affiniteit zijn met de doelgroep.  Ook moet een coach een VOG aanvragen. Voor het nieuwe schooljaar zijn we nog op zoek naar coaches!

Aanmelden van leerlingen verloopt via de scholen. Coaches kunnen zich aanmelden door te mailen naar elleo@hetnet.nl.

http://www.coach4you.org/