Grenzeloos

Uithoorn kent van jong tot oud inwoners van verschillende afkomsten. Wij vinden dit een verrijking van de samenleving. We willen elkaar en elkaars talenten graag leren kennen. We zijn allemaal inwoners van Uithoorn en allemaal willen we hier op een prettige manier samen leven. Verdieping in elkaars werelden en samen genieten van eten en cultuur, gaat polarisatie tegen en versterkt de onderlinge samenhang.
Met GRENZELOOS gaan we met elkaar in gesprek, zijn we gezamenlijk actief en vieren we samen het feest van verbinding. We willen dat doen met kinderen, jongeren en volwassenen uit de verschillende culturen die Uithoorn rijk is.

Wat gaan we doen?
Door middel van creatieve activiteiten maken we kennis met elkaar, laten we zien hoe kleurrijk onze samenleving is en hoe waardevol dat is. We organiseren daarvoor workshops zoals schimmentheater, verhalen vertellen, koken, wandkleed maken. Elke workshopleider komt met de deelnemers een aantal keer bij elkaar en werkt toe naar een soort presentatie. Het mondt uit in een festival, waar iedereen welkom is om te zien waar we mee bezig zijn geweest. Na de zomervakantie geven we hier meer publiciteit aan, maar als u belangstelling heeft voor een workshop, kunt u dat vast kenbaar maken. Van een paar workshops hebben we vast een korte omschrijving.

Klik hier voor een overzicht van het programma of hier voor het aanmelden